wo składników odżywczych, w tym białka, których organizm człowieka na co dzień potrzebuje. Pamiętać tylko trzeba, aby wybierać te warzywa oraz zioła, które pochodzą z naturalnych upraw. Tylko wtedy przepisy wegańskie gwarantują doskonałej jakości potrawy, którym trudno się oprzeć.
Szpinak i suszone pomidory
Szpinak i suszone pomidory to połączenie, które uwielbia kuchnia wegańska. Jest ono nie tylko szalenie zdrowe, ale też i smaczne. Samo przygotowanie potraw nie trwa przy tym długo. Przepisy wegańskie często wykorzystują suszone pomidory jako składnik sosów. Wystarczy połączyć je z odrobiną cebulki, czosnku i kilkoma garściami świeżego szpinaku. Zblanszowane idealnie sprawdzają się jako dodatek do makaronu, oczywiście w stu procentach roślinnego. Przepisy wegetariańskie łączą je natomiast z tradycyjnym makaronem.
Weganizm kojarzy się większości osób z
Weganizm kojarzy się większości osób z bardzo wysublimowanym sposobem żywienia, nie przystającym do codzienności zwykłych ludzi. Jest to jednakże bardzo mylne stwierdzenie, bowiem kuchnia wegańska pozwala na przygotowywanie bardzo smacznych i prostych posiłków, opierających się w głównej mierze na produktach pochodzenia roślinnego.
Przepisy wegańskie praktycznie w niczym nie różnią się od przepisów tradycyjnych, jakie można spotkać w każdej książce kucharskiej. Zresztą warto zauważyć, że przypominają one bardzo mocno przepisy wegetariańskie, z tą jednakże różnicą, że oprócz mięsa eliminują także jakiekolwiek produkty pochodzenia zwierzęcego, w tym również tak nie całkiem oczywiste jak jaja, miód i mleko.